Огірочки будуть хрусткими: дізнайтеся, яка трава потрібна для засолювання овочу

Розповідати вам про те, як треба солити чи маринувати огірки, ми не будемо. Тому що справа ця не дуже вдячна, а кожна господиня має свої перевірені методи консервації врожаю, інформує Ukr.Media.

Але іноді хочеться експериментів. Традиції у кулінарії періодично треба порушувати.

То як щодо того, щоб приготувати пару банок закруток із додаванням однієї класної трави?

Що за чудо-рослина?

Якщо сказати простіше — тархун, якщо важче — естрагон. У деяких він росте на городі.

З цієї трави виходить не лише смачний відвар, а й консервація. Особливо добре естрагон поєднується з огірками.

Якщо ви не посадили тархун або не можете знайти його у магазинах, купіть есенцію. Це натуральна витримка з листя. І коштує вона недорого.

Як багато додавати?

Як ви розумієте, естрагон має насичений запах та смак. Тому не перестарайтеся.

У кожну банку з огірками краще, звичайно, додати трохи свіжого листя трави. А якщо йдеться про екстракт, то по одній чайній ложці на літрову банку.

Завдяки такій добавці огірки стануть пікантнішими, набудуть легкого анісового аромату, а ще будуть смачними й хрусткими.

Важливо й те, що естрагон продовжує термін зберігання консервації, а також захищає розсіл від помутніння.

Джерело