Огірки на зиму без оцту, без цукру та без підвалу: хрусткі, в міру різкі та смачні

Ось правда — це найкращий рецепт солоних огірків. Я багато перекуштувала. Якщо ви жодного разу не готували солоні огірки — спробуйте цей рецепт. Впевнені, що ви на ньому і зупинитеся!

Приготування:

Беріть трилітрові банки (саме трилітрові). У менших виходить не те. На дно — листя хрону, листя вишні (або чорної смородини), гілочки кропу та парасольки кропу з насінням. Можна додати чорний перець горошком, інформує Ukr.Media.

Тепер укладаєте у банку огірки. Не обов'язково надто щільно. Просто кладете огірочки в банку, скільки вміщується. У середину можна ще трохи зелені додати.

Приготуйте розсіл — на 1 л води 2 ст.л. із гіркою солі (це 57-60 г). Відразу хочемо звернути увагу! Сіль із розрахунку на 1 літр, а не на літрову банку! Це — різні речі. Солі небагато! Солі якраз! Не відступайте від рецепта — і тоді ви точно будете задоволені результатом.

Доводимо розсіл до кипіння та заливаю їм огірки.

Прикриваємо банки кришками та залишаю при кімнатній температурі на дві доби. З'явиться піна, бульбашки, розсіл помутнішає, а огірки змінять колір. Якщо раптом у вас цього не відбувається, то в кімнаті прохолодно. Переставте банки з огірками у тепліше місце (але не в спекотне!) або залиште ще на добу.

Обов'язково підставте під банки тарілочки, бо розсіл витікатиме з банки. Якщо розсіл не витікає — перевірте — можливо, у банці мало води. І тоді огірочки згори можуть зіпсуватися.

Через два дні бульбашки ще є, але бродіння вже не таке активне. Знімаємо піну і додаємо до кожної банки по 2 ст.л. (Без гірки) гірчиці. Тут потрібний гірчичний порошок. Якщо води раптом недостатньо, її треба долити догори банки. Знову прикриваємо кришками та залишаю кваситися ще на добу.

Виглядить це, звичайно, не дуже апетитно — розсіл каламутний, внизу осад… Але це якраз те, що треба!

Через добу зливаємо розсіл із банок у каструлю, ставимо на плиту, доводимо до кипіння та кип'ятимо 8-10 хвилин. Піну знімаємо.

Якщо на огірках є білий наліт — їх можна промити чистою водою. Але це необов'язково.

Огірки тепер краще розкласти по маленьких баночках — так потім зручніше їсти. Банки попередньо стерилізуємо, а кришки заливаємо окропом на кілька хвилин.

І ще. Не варто на цьому етапі додавати в банки свіжу зелень, інакше банки не стоятимуть. Розкладайте ті приправи, які квасилися разом із огірками. Цього достатньо.

Огірочки, до речі, вже дуже смачні! Але все ж таки варто почекати хоча б пару тижнів!

Заливаємо огірки киплячим розсолом під кришку. Банка має бути повна-повна! І закручуємо банки щільно кришками.

Усе! Найсмачніші солоні огірки готові! Точно як із бочки! Розсіл, звичайно, залишиться. У ньому можна заквасити огірочки і за тиждень їх з'їсти. А можна його і просто випити — він дуже смачний. Зберігати такі огірки можна навіть за кімнатної температури. Якийсь час розсіл буде каламутним, а тоді стане прозорим, тільки на дні буде осад.

Огірки завжди виходять хрусткі, в міру різкі і дуже смачні!

Джерело