Новий трюк з правильного розігріву їжі в мікрохвильовці, який зараз популярний в інтернеті

Згадайте, як ви розігріваєте їжу в мікрохвильовці. Ви просто викладаєте її в посуд, придатний для мікрохвильовки, і виставляєте відповідний, на вашу думку, час для нагрівання. Правильно?! А траплялося, що їжа, наприклад, макарони з сиром залишалися холодними в центрі, а по краях були настільки гарячими, що обпікали, інформує Ukr.Media.

За словами користувача TikTok (під ніком ховаються три подружки зі США), досягнення ідеальної температури для розігріву готової їжі не обов'язково має бути грою-вгадайкою. У відео, яке вони розмістили в мережі, пояснюється, що потрібно зробити для досягнення ідеального результату.

Спойлер: потрібно просто змінити підхід до викладки готової страви.

Отримати оптимальний результат простіше, ніж здається. Для цього не потрібні спеціальні інструменти, гаджети або кухонне начиння. Усе, що потрібно зробити, це не класти продукти в центр тарілки. Як виявилося, мікрохвилі туди ледве добираються!

На відміну від звичайних духовок, де тепло поширюється по всій камері майже рівномірно, мікрохвилі всередині мікрохвильової печі рухаються завжди хвилеподібно, створюючи западини і піки. Щоб протидіяти цьому, блогери укладають шар макаронів (як тестового зразка для проведення експерименту) по периметру тарілки, утворюючи кільце. Центр посуду залишається порожнім. Такий метод дає змогу уникнути утворення нерівномірно нагрітих ділянок, створюючи велику площу поверхні для повноцінного доступу мікрохвиль. Трюк можна використовувати для розігрівання будь-якої твердої їжі, яка не розтікатиметься по всій тарілці, тобто так можна розігріти рис, картоплю, гречку, овочі або навіть густу кашу.

На жаль, єдиний недолік цього геніального трюку — його не можна використовувати для всіх страв. Так не можна розігріти порцію лазаньї або курячу грудку, оскільки їх не так легко розкласти, як порцію пасти.

Джерело