Нові обмеження для закладів громадського харчування: роботу злів знову заборонено —

Дрогобич   Нові обмеження для закладів громадського харчування: роботу злів знову заборонено карантинВідділ економіки ДМР звертає увагу керівників закладів громадського харчування на нові правила карантину та обмеження, які затверджено міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 5 серпня 2020 року.Суб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність у сфері громадського харчування заборонено прийом відвідувачів у залах та приміщеннях.Обслуговування громадян дозволено проводити на літніх майданчиках, терасах з дотриманням наступних правил:- забезпечення безпечної відстані між столиками не менше 1,5 метра;- за одним столиком можуть розміщуватися не більше чотирьох осіб (без врахування дітей до 14 років);- меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Можливий варіант одноразового або електронного меню;- використання багаторазового посуду можливо тільки при забезпеченні його миття при високій температурі в посудомийній машині;- столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках.Усі співробітники перед початком роботи повинні проходити перевірку температури тіла. Якщо температура вище 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику заборонено.При вході у заклад громадського харчування повинно бути організовано місце для обробки рук антисептиком.У місцях скупчення людей, на підлозі повинна бути розмітка — для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 метра.Заборонено роботу дитячих кімнат і зони самообслуговування, приготування страв на відкритих кухнях.Крім цього, в закладах громадського харчування заборонено проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.Адміністрація закладу громадського харчування повинна забезпечити:- наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах(використання багаторазових рушників заборонено);- вологе прибирання виробничих приміщень поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і співробітників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;- централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.Також, суб’єктам господарювання рекомендовано розмістити у закладі Правила для відвідувачів:- потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;- обов’язково дотримуватися соціальної дистанції у 1,5 метра;- заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а ось сидіти за столом можна без неї;- забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т.ч. у вбиральнях).Вищевказані обмеження діють включно до 31 серпня 2020 року або до особливого розпорядження.Фото Слово і Діло

Джерело