Вам знадобиться:
Кабачок — 1 шт, інформує Ukr.Media.
Фарш — 300 г
Помідори середнього розміру — 3-4 шт.
Ріпчаста цибуля — 1 шт.
Яйця курячі — 2 шт.
Сметана — 100 г
Сир — 100 г
Томатна паста — 2 ст. л.
Сіль, перець чорний мелений за смаком
Олія рослинна
Як готувати:
1. Будь-який м'ясний фарш (я використовувала свинячий) обсмажуємо в олії на повільному вогні. Солимо, перчимо за смаком.
2. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Додаємо в сковороду з фаршем і обсмажуємо.
3. Потім додаємо томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо до готовності фаршу. Остуджуємо.
4. Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Якщо ви використовуєте зовсім молоденький кабачок, то це робити зовсім не обов'язково. Натираємо на крупній тертці. Якщо є сік, то кабачок натертий віджимаємо і викладаємо половину на дно змащеної форми.
5. Зверху, наступним шаром, поміщаємо готовий обсмажений м'ясний фарш. Рівно розподіляємо по всій поверхні. Накриваємо рештою натертого кабачка. Кабачок трохи посолити.
6. Помідори нарізаємо кружечками і викладаємо поверх кабачка. Яйця збиваємо зі сметаною, солимо за смаком.
7. Яєчно-сметанну суміш виливаємо у форму поверх кабачка.
8. Сир натираємо на дрібній тертці (можна і плавлений сир). Посипаємо підготовлену запіканку.
9. Форму відправляємо в духовку для запікання при температурі 200 градусів на 25-30 хвилин.
10. Ніжна запіканка з кабачка з фаршем готова до вашого столу.
Приємного апетиту!
Залиште відповідь