Медовик — неймовірно смачний, але досить непростий у приготуванні торт. На розкочування та випікання коржів доводиться витрачати дуже багато часу та сил. Через це господаркам часто доводиться робити вибір на користь простіших тортів. Але з цим рецептом медовика із рідкого тіста все зміниться, інформує Ukr.Media.
Коржі:
- масло вершкове 82% — 180 г;
- цукор — 100 г;
- мед — 180 г;
- сіль — 1/4 ч.л;
- сода — 1 ч.л;
- яйця С1 — 4 шт (240 г);
- борошно в/с — 300 г.
Крем:
- сметана 20% — 1,4 кг;
- цукор — 200 г;
- ванілін.
Карамельний мус:
- цукор — 150 г;
- вода — 50 г;
- вершки 33% — 150 г;
- вершкове масло 82% — 50 г;
- сіль — 1/2 ч.л;
- ванілін;
- желатин — 6 г;
- вода для желатину — 40 г (або вершки 10% — 50 г)
Приготування:
У сотейнику з товстим дном на середньому вогні розтопіть вершкове масло, додайте до нього цукор, мед та сіль. Продовжуйте нагрівання до одержання маси однорідної консистенції.
Додайте в сотейник соду та інтенсивно перемішуйте інгредієнти до одержання маси бурштинового кольору. Залишіть продукти остигати на 15 хвилин. Після того, як маса злегка охолоне, введіть у неї яйця.
Додайте до інгредієнтів борошно і замісіть однорідне тісто.
Вилийте тісто на пергамент із промальованим колом діаметром 23 см, це буде корж-основа медовика. Випікайте основу для торта за температури 170° протягом 10 хв.
На ще один лист пергаменту вилийте тісто, що залишилося. Випікайте корж за температури 170° протягом 17 хв. Гарячий корж розріжте на невеликі квадратики і розділіть на 4 рівні частини.
Обрізки від коржів подрібніть у крихту.
Щоб приготувати крем, збийте сметану, цукор та ванілін. 50 гр крему відкладіть для змащування бічної частини торта.
Переходимо до збирання торта. Для цього на блюдо поставте роз'ємний борт. Всередину форми вистеліть ацетатну плівку або щільну плівку. Змастіть корж-основу кремом і покладіть на блюдо. Зверху викладіть кубики з тіста, а потім шар крему. Чергуйте 4 рази: кубики, крем. Накрийте форму харчовою плівкою та приберіть у холодильник на ніч.
Для приготування карамельного мусу з'єднайте у сковороді воду та цукор. Нагрівайте продукти на середньому вогні до отримання сиропу з бурштиновим відтінком. Додайте до сиропу гарячі вершки і добре перемішайте.
Додайте сіль, ванілін, масло і ретельно перемішайте до отримання однорідної маси. Процідіть карамель через сито, щоб вона була ще одноріднішою.
У гарячій воді або гарячих вершках розчиніть желатин. Вилийте желатин у карамель і добре перемішайте. Покрийте торт карамельним мусом і заберіть у холодильник на 30 хвилин.
Покрийте боки торта кремом і обсипте крихтою.
Такий торт стане гідним завершенням будь-якого свята. Виглядає він просто чудово, а його смак не залишить нікого байдужим.
Залиште відповідь