Невеличкі хитрощі, щоб урізноманітнити та покращити смак салату олів’є

Салат олів'є у вузьких колах користувався популярністю в XIX столітті у поміщиків, і тільки в епоху Леоніда Брежнєва страва масово з'явилася на столах звичайних громадян, інформує Ukr.Media.

Пік популярності салату припав на пострадянський період і став міцно асоціюватися з Новим роком.

Є сотні варіацій страви, які пропонують свій спосіб розкриття легендарного салату.

Так, всього два простих інгредієнти можуть значно поліпшити його.

Відмінно показало себе поєднання свіжого огірка і маринованого. Додають їх приблизно в однакових пропорціях, але смак разюче відрізняється від стандартного варіанту.

У процесі приготування не весь салат відразу заправляють майонезом і не додають цибулю. Роблять це безпосередньо перед подачею. Таким чином вдається досягти більшої свіжості в смаку.

У абсолютно новому смаку салат олів'є розкриють обсмажені до золотистої скоринки лісові гриби. Урізноманітнити страву можна також печерицями, якщо лісових грибів немає під рукою.

Джерело