Складно знайти людину, яка б не любила м'яку і ніжну випічку з сиру. Той, хто шукає новий рецепт сирного пирога, обов'язково повинен приготувати цю випічку. У цьому пирозі ідеально поєднуються смаки: солодка сирна основа з нотками лимонної цедри і начинка з яблук з ароматною корицею не залишать нікого байдужим. Готується пиріг простіше простого. Крім свого відмінного смаку, він виходить і дуже красивим в розрізі, його можна сміливо готувати для гостей, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- сир 5 % жирності — 500 гр;
- яйця — 3 шт;
- цукор коричневий — 80 гр;
- сметана будь-якої жирності — 120 гр;
- кукурудзяний крохмаль — 60 гр;
- сіль — 1 щіпка;
- розпушувач — 1 ч. л (5 гр);
- ванілін на кінчику ножа;
- цедра лимона — 2 ч. л;
Для начинки підготуйте:
- яблука 4-5 шт (500 гр в очищеному вигляді);
- цукор коричневий (можна звичайний) — 40 гр;
- кориця мелена — 1 ч. л;
- вода холодна — 50 мл;
- горіхи волоські — 50 гр.
Приготування:
З'єднайте усі продукти для приготування основи і добре пробийте їх до однорідності за допомогою блендера. Зробити пиріг ще більш смачним і ароматним допоможе лимонна цедра, яку необхідно додати в сирну масу.
Для приготування начинки наріжте очищені яблука великими кубиками. Для цього рецепта ідеально підходять кисло-солодкі сорти яблук. Протушкувати яблука з додаванням цукру, кориці і невеликої кількості води. Необхідно, щоб яблука стали м'якими, але при цьому зберегли свою форму.
Дно і боки рознімної форми діаметром 20 см вистеліть пергаментним папером. Викладіть у форму половину сирної суміші, зверху викладіть начинку і накрийте її другою половиною сирної маси.
Якщо є бажання перед випічкою пиріг можна посипати подрібненим волоським горіхом.
Випікайте сирний пиріг в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин. Залиште пиріг на столі на 1 годину, після чого його можна буде легко витягти з форми.
Аромат пирога заповнить всю кухню, буде дуже складно втриматися від того, щоб не з'їсти його відразу.
Покроковий процес приготування смачного сирного пирога дивіться на відео:
Залиште відповідь