Чого ми чекаємо від приймання їжі? Втамування голоду, заповнення дефіциту поживних речовин, задоволення, інформує Ukr.Media.
Але при поєднанні одних продуктів з іншими можуть відбуватися реакції, наприклад, бродіння, і ефект після їди буде зворотним.
Тяжкість, дискомфорт, біль у животі. Як цього не допустити та з чим поєднувати рибу? Розповіли нутриціологи.
Риба — білковий продукт. А жирні сорти риби — білково-жировий відповідно, який перетравлюється довше. Тобто обтяжувати таку страву додатковими складними продуктами для перетравлення не варто. До небажаних поєднань відноситься молоко та всілякі молочні соуси, адже це може призвести до розладу шлунка.
І якщо пісна риба в деяких випадках може «вибачити» таке сусідство, то до жирних сортів додавати молоко точно не варто. Також варто утриматися від вживання риби із фруктами, грибами, крупами (крім розсипчастого рису), бобовими.
Всі перераховані вище продукти самі по собі можуть виступати як повноцінна страва і при поєднанні з іншим рівноцінним компонентом призведуть до тривалого перетравлення і тієї самої тяжкості в животі, особливо при проблемах з органами шлунково-кишкового тракту.
То з чим можна поєднувати рибу? Найкраща пара — овочі, у тому числі помідори, картопля, цибуля, зелень, морква. Тушковані, варені, свіжі, мариновані. Наприклад, тушкована морква, пюре з картоплі або зеленого горошку, салат зі свіжих овочів із цибулею. Сік лимона також буде добрим супутником і сприятиме кращому перетравленню білкової їжі.
Особливо оцінять поєднання риби та свіжих овочів люди, які стежать за фігурою, адже таке поєднання дарує насичення на довгий час, при цьому є низькокалорійним і є прикладом ідеальної вечері. Овочі — безпрограшний варіант поєднання з рибою, крім тушкованої капусти.
Однак квашена капуста даватиме пікантну кислинку і підкреслюватиме смак морського продукту. Важливість риби у раціоні важко переоцінити. Вибирайте здорові поєднання та слухайте свій організм.
Залиште відповідь