Не хрустке зовні й м’яке усередині: перераховуємо типові помилки приготування безе

Безе — це ніжний і надзвичайно смачний десерт, який часто у господинь не виходить, інформує Ukr.Media.

Повітряні тістечка або не хрумтять, або виходять надто м'якими всередині, це значить, що при приготуванні десерту були допущені суттєві помилки.

Кулінарні експерти підказали, чому не виходить безе.

Помилки під час приготування безе

Перша і найпоширеніша помилка — недостатньо збиті білки. На це вказують надто плоскі тістечка, що нагадують своїм зовнішнім виглядом коржики.

Причина може полягати в тому, що в масу потрапили жовтки, а також в тому, що замість цукрової пудри ви вирішили взяти звичайний кристалічний цукор.

Друга помилка — порушення температурного режиму. З цієї причини безе може вийти не хрустким і непропеченим зсередини.

Як відомо, білок, що становить основу безе, на 95% складається з води. Отже, рідини потрібно позбутися якомога швидше.

Тому безе випікають при температурі 120 градусів протягом години-півтори та обов'язково залишають у духовці ще щонайменше на пів години після вимкнення. Дверцята мають бути відчиненими.

Джерело