Навіщо обсмажувати кавові зерна на сковороді? Усі сучасні господині використовують цей лайфхак

Багато господинь стикалися з неприємним запахом у квартирі, який поширюється в процесі готування. Він починає витати в повітрі через приготування страви з великою кількістю цибулі або капусти, інформує Ukr.Media.

У такому разі немає сенсу користуватися освіжувачем повітря. А ось кава цілком може врятувати становище.

Щоб усунути неприємний запах їжі у квартирі, посмажте кавові зерна. Робіть це після того, як ви закінчите приготування страви.

На невелику сковороду насипте трохи кавових зерен і обсмажте їх протягом п'яти хвилин, безперервно помішуючи.

Аромат смаженої кави не тільки усуне неприємний запах, але й наповнить приміщення приємним кавовим ароматом. Цей метод особливо ефективний, оскільки кавові зерна містять ефірні олії, які природним чином нейтралізують інші запахи.

Важливо пам'ятати кілька правил при використанні цього способу:

  • Смажити каву потрібно на середньому вогні;
  • Зерна мають бути сирими, не обсмаженими раніше;
  • Процес варто виконувати при відкритому вікні для кращої циркуляції повітря;

Крім того, обсмажені таким чином зерна можна потім використати для приготування кави, що робить цей метод ще й економічним.

Джерело