Є багато способів зварити яйце без тріщин, але цей — один з найпростіших і незвичайних, інформує Ukr.Media.
Цей секрет знали ще в радянські часи: господині відправляли згорілий сірник не у відро для сміття, а в каструльку з яйцями.
Навіщо потрібні сірники при варінні яєць?
Звичайно, перша думка — щоб запалити конфорку. А якщо сірники для цього не потрібні? Адже зараз в кожній другій квартирі або електроплита, або піч з автопідпалом. Але при варінні яєць все одно без сірників ніяк!
На рівні фізики або хімії цей прийом досі ніхто пояснити не може, але багато господинь підтверджують: він працює, і ще як! Але давайте перейдемо до суті: так навіщо ж кидати сірники в каструльку з яйцями?
Майже напевно ви неодноразово стикалася з тим, що в процесі варіння шкаралупа тріскалася і білок витікав назовні. Часто це не має значення: готовий продукт не погіршується від цього. Але іноді кожна з нас хоче, щоб яйця були приготовані ідеально.
З проблемою білка, що витікає, допомагають впоратися звичайні сірники. Досить кинути два-три в ємність з яйцями під час варіння — і ідеальний результат гарантований! А якщо лайфхак працює, то чи так треба шукати йому пояснення?
Використовувати краще згорілі сірники — сірка при приготуванні яєць вам ні до чого. Якщо ви не тримаєте коробок в будинку, то можна використовувати зубочистки — вони працюють точно так же. Спробуйте цей хитрий спосіб, і ви переконаєтеся в його ефективності.
Залиште відповідь