Навіщо досвідчені господині додають журавлину до квашеної капусти

Квашена капуста — смачна і корисна зимова закуска, яку активно використовують в кулінарії або в якості самостійної страви, інформує Ukr.Media.

При квашенні капусти можна додавати не тільки моркву, огірки, перець або яблука, а й кисло-солодку ягоду — журавлину. З нею капуста виходить ще кращою. Журавлина робить знайомий смак більш цікавим і свіжим. Крім цього, в закусці значно збільшується вітамін С.

Журавлина — дуже корисна ягода, яка покращує травлення, а також роботу нервової та ендокринної систем. Капуста в поєднанні з журавлиною стає збагаченою вітамінами і корисними мінеральними елементами.

Але це не всі плюси. Річ у тім, що журавлина прекрасно виступає в якості консерванту.

При цьому, роблячи заготовки квашеної капусти, не варто додавати забагато кислої ягоди. Як відзначають досвідчені господині, на три кілограми капусти буде цілком достатньо 100 грамів журавлини.

Не завжди є можливість додати свіжу ягоду. Але тут впадати у відчай не варто. Для квашеної капусти підійде навіть заморожена журавлина.

Джерело