«Молодильна» спеція: пряність, яка здатна продовжити життя

Кухарі ще в давні часи помітили, що певні спеції допомагають почуватися краще. У всі часи кулінари та медики ставилися до ароматних трав вкрай уважно. Однак до однієї спеції гастрономи були особливо уважні. Ця пряність — паприка. Експерти підтверджують, що ця спеція корисна для здоров'я, інформує Ukr.Media.

Паприка — це перероблений однорічний стручковий перець. Для приготування спеції використовують солодкий або не дуже пекучий перець. Тому вона має порошковий вигляд, характерний червоний колір, але гострота м'яко відчувається рецепторами.

Науковці давно довели, що щіпка паприки збагачена вітамінами. Серед них дієтологи виділяють A, B, C, PP, K, а також E. Вітамін Е традиційно вважають вітаміном молодості. Тому паприка, як стверджують лікарі, здатна сповільнювати процеси старіння.

Антиоксиданти, органічні кислоти й мінерали, які містяться в паприці, захищають організм і не дають клітинам зношуватися завчасно, допомагають залишатися їм цілісними. Виходить, якщо клітини будуть менш схильні до зовнішніх чинників, то молодість можна продовжити на більший термін. Також важливо, що паприка не дає клітинам мутувати, що теж впливає на якість і продовження молодості.

Джерело