Медики назвали п’ять найнебезпечніших властивостей кавуна: ви про них не здогадувалися

Сезон кавунів починає набирати обертів. Деякі українці вже встигли спробувати літні ласощі, а деякі чекають кінця літа, щоб вдосталь наїстися великою ягодою. І якщо про її плюси всім давно відомо, то багато хто навіть не підозрює, чим вона може бути шкідлива. Гастроентерологи розповіли про п'ять небезпек, які таїть у собі кавун, інформує Ukr.Media.

Небезпека кавуна для травлення

Найчастіше для прискорення процесів дозрівання кавуни підгодовують азотистими добривами — нітратами. Тому варто їх вживати лише у період дозрівання — вересень, серпень.

Небезпека для людей із захворюваннями

Обмежити вживання цієї ягоди, варто людям із цукровим діабетом, захворюванням нирок, сечокам'яною хворобою, колітах.

Небезпека кавуна для вагітних

На пізніх термінах вагітності, коли сечовий міхур здавлений плодом, кавун ще більше прискорює сечовипускання.

Небезпечний розрізаний кавун, якщо його не мити

Розрізаючи його на шматки, ви можете отримати кишкову інфекцію. Не варто брати кавуни з тріщиною, через неї можуть проникнути всередину нітрати. Ви отримаєте не корисні вітаміни та мікроелементи, а токсини та отрути. Таку ягоду часто розрізають і продають половинками.

Кавун може бути небезпечний при переїданні

За рахунок своєї солодкості цей продукт не варто вживати людям, у яких бувають проблеми з рівнем глюкози. А також для людей, у яких є порушені функції нирок, оскільки ягода має сечогінний ефект.

Гастроентерологи нагадали, що кавун — дуже корисна ягода, він містить безліч вітамінів і мікроелементів, прекрасно втамовує голод і спрагу, допомагаючи охочим схуднути. Однак дітям вживати ягоду можна тільки з 2 років, кількість 80-100 грамів. Після 3 років кількість можна збільшити до 150 грамів.

Джерело