Малинове варення: 3 хитрощі збережуть форму і колір ягід після варіння

Під час приготування варення з малини найголовніше завдання полягає в тому, щоб зберегти ягоди цільними, інформує Ukr.Media.

Річ у тім, що ягоди дуже швидко розвалюються за найменшої дії.

Які хитрощі допоможуть уникнути проблеми.

Обережне миття

Деякі господині взагалі вважають, що мити малину перед варінням варення не можна, оскільки ягоди моментально наповнюються водою і перестають тримати форму.

Однак це не дуже безпечно. У малині можуть ховатися шкідники. До того ж покупну малину не можна готувати або вживати в їжу без підготовчих процедур, оскільки ви не знаєте, який шлях "пройшли" ягоди.

Тому очевидним є той факт, що мити продукт необхідно, але потрібно просто вибрати правильний метод. Потрібно взяти ємність достатнього об'єму і заповнити її водою. Самі ягоди "ховаємо" в кілька шарів марлі. Потім опускаємо малину в рідину й акуратно миємо.

Цукор вводиться поступово

Потрібно спочатку відміряти обсяг цукру, який ви плануєте використовувати. Як правило, на частину малини заведено брати від однієї до трьох частин цукру.

Але вводити весь компонент відразу не можна, інакше ягоди втратять форму. З цієї причини його вводять протягом трьох разів у процесі варіння.

Технологія

Досвідчені господині знають, що варення з малини вимагає певного підходу в процесі готування, інакше ягоди "розлетяться".

Тому потрібно варити до появи піни, прибирати її, вимкнувши при цьому плиту. Після цього додати цукор і знову ввімкнути вогонь. Після цього повторюємо процедуру до чотирьох разів.

Джерело