Літо в банці — готуємо свіжий, соковитий салатик на зиму

Заготовте смачний, свіжий, соковитий салатик на зиму — і збережіть смак літа!

Інгредієнти:

  • 1 кг перцю не гострого;
  • 700 гр. огірок;
  • 1 кг ріпчастої цибулі;
  • 2 кг помідорів;
  • 1 гострий перець (за бажанням — можна більше, можна не додавати);
  • 1 ціла головка часнику;
  • 2 пучка петрушки;
  • 150 мл рослинної олії;
  • 2 ст. л. солі;
  • цукор — 1 ч. л. на 1 л банку;
  • 9 % оцет — 1 ч. л. на 1 л банку.

Приготування:

Наріжте всі овочі, як вам більше подобається. Порубайте зелень, подрібніть часник, додайте олію і сіль, перемішайте. Залиште салат на пів години, щоб він пустив сік, інформує Ukr.Media.

У літрові, чисті, сухі банки перекладіть салат з соком. У кожну банку додайте по 1 ч.л. цукру і оцту 9%.

Закрийте кришками і стерилізуйте 35 хвилин на невеликому вогні. На дно каструлі обов'язково покладіть ганчірочку.

Дайте банкам охолонути під ковдрою, потім перекладіть в льох на зберігання.

Джерело