Українці люблять картоплю — це факт. З неї стільки страв можна приготувати, що просто очі розбігаються. Варена, смажена, печена, в мундирі або без, в пирогах і дерунах, в жаркому або супі — скрізь згодиться цей коренеплід. Найпростіші і швидкі варіанти гарніру — відварна картопля і пюре. У варену картоплю часто кладуть великий шматок вершкового масла і посипають все свіжою зеленню. Виявляється, що якщо вибрати правильне посипання, то страва стане кориснішою, інформує Ukr.Media.
За словами фахівців з харчування, краще вибрати цибулю, а не кріп. Звичайно, про смаки ніхто не сперечається, але поєднання картоплі і цибулі буде корисніше для здоров'я.
Річ у тім, що вітамін С, який міститься в коренеплоді, буде краще засвоюватися при взаємодії з рутином (ця речовина — антиоксидант) з цибулі. Разом ці речовини будуть працювати набагато ефективніше, ніж окремо.
Також фахівець розповіла, що в картоплі багато калію, який допомагає знижувати тиск, і хлорогенової кислоти, яка допоможе схуднути. Всупереч розхожій думці, від картоплі не повніють, вагу набирають від соусів, які до неї додають.
Залиште відповідь