Лікарі розкрили рецепт «правильного» бутерброда для сніданку — зарядить і тіло, і мозок

Медики перерахували продукти, які корисно вживати під час першого приймання їжі. Вони розповіли, який бутерброд корисно готувати та їсти на сніданок, інформує Ukr.Media.

На сніданок можна з'їсти бутерброд із хліба, курки, авокадо та сиру, уточнили фахівці.

Лікарі зазначили, що курка багата на білок, завдяки якому покращується робота мозку та концентрація уваги. Крім того, білок забезпечує тривале відчуття ситості.

Щодо хліба, фахівці додали: його вживання на сніданок дає вуглеводи, з яких головний мозок витягує потрібну йому глюкозу. Якщо вживати хліб на сніданок, його вуглеводи витрачаються організмом протягом дня на вироблення енергії — не виникне ризику їх надлишку, при якому відбувається інтенсивне відкладення жиру.

У свою чергу авокадо є джерелом амінокислоти тирозину, що сприяє поліпшенню провідності нервових імпульсів.

Любителям кави лікарі порадили частіше замінювати її какао. Завдяки какао відбувається розширення судин, що стимулює більш інтенсивний приплив крові та з нею поживних речовин до мозку.

Джерело