Кулінарні лайфхаки, які дозволять заощадити час і нікуди не запізнитися

Процес приготування смачного обіду може затягуватися на кілька годин, які не завжди є в скарбничці сучасної жінки. Ми вирішили трохи спростити ваші будні, і підкажемо кілька кулінарних лайфхаків, що дозволить заощадити час і нікуди не запізнитися, інформує Ukr.Media.

Замочуйте крупи на ніч

Щоб позбутися від фітинової кислоти, яка не несе користі нашому організму, важливо замочувати крупи і бобові перед тим, як ви візьметеся їх готувати на всю сім'ю. Зазвичай, замочують квасолю, гречану крупу, рис і горох, так як все це смачний гарнір, який обожнюють діти. Але витрачати ранковий час на замочування круп — невдячна справа, ви лише втратите дорогоцінні години на приготування обіду. Найкраще замочити жменьку на ніч, щоб з ранку можна було зробити основну страву до обіду або вечері.

Робимо підсмажку і сиру заготовку

Напевно у вас залишаються овочі після того, як ви їх нарізали для супу або тушкування? Не варто псувати страву і викладати більше, ніж того вимагає рецепт, можна просто відправити сиру нарізку в морозилку до наступного приготування. Та й підсмажку для супу краще робити у великій кількості, щоб у вас завжди була порція на кілька літрів супу. Ви просто не уявляєте, скільки часу це може зберегти вам в майбутньому.

Ріжемо цибулю ще швидше

Немає нічого гіршого, ніж нарізати сиру цибулю у великих кількостях. Особливо неприємно різати овоч, коли ви збираєтеся кудись йти і вже зробили макіяж, який неминуче потече через роздратування очей. Щоб прискорити ці "овочеві тортури", намагайтеся залишати хвостики під час чищення цибулі — тримаючись за нього цибулю виходить нарізати ще швидше і ви не будете переживати, що зачепите свіжий манікюр.

Немає вина — не біда

Для багатьох страв необхідна наявність в будинку вина. При цьому не завжди можна знайти навіть трохи алкоголю, крім того, багато хто воліє коригувати рецепт, якщо з якихось причин не можуть додати чисте вино під час приготування. Бігти в магазин і відстоювати чергу не дуже-то і хочеться, а якщо немає часу, то цей варіант взагалі відпадає. В такому випадку можна розчинити кілька шматочків цукру в оцті і цим розчином замінити біле вино в рецепті. Найчастіше таку заміну використовують для маринадів.

Джерело