Фермер хотів з'їсти яйця, але вони виявилися дуже неапетитними — жовток у них з якоїсь причини був зеленим. Не бажаючи викидати цінний продукт, чоловік виростив з яєць курчат, які підросли і почали нести зелені яйця. І причину, з якої це відбувається, не можуть встановити навіть вчені, інформує Ukr.Media.
Ак Шихабудхін, власник птахоферми з міста Малаппурам, штат Керала, Індія, у серпні 2019 року зібрав свіжі яйця і збирався приготувати собі яєчню, але відмовився від цієї ідеї відразу ж після того, як розбив шкаралупу. Жовток у деяких яйцях виявився насиченого смарагдового кольору і виглядав дуже неапетитно.
Шляхом нетривалих спостережень фермер з'ясував, що зелені яйця несла лише одна курка на його фермі. Причому у деяких з них жовток був нормальним. Ак не став викидати незвичайний приплід і вирішив спробувати виростити курчат.
"Спочатку ми були вражені і не їли такі яйця. Ми вирішили покласти їх інкубатор," — розповів Шихабудхін.
На жаль, життєздатними виявилися не усі дивні яйця — з них вилупилися шість пташенят, які спочатку нічим не відрізнялися від своїх побратимів, які народилися з яєць з жовтим жовтком.
Правда, через вісім місяців, до травня 2020 року, коли ці кури зросли, з'ясувалося, що вони успадкували від матері більше, ніж думав фермер. Яйця зі звичайними жовтками майже не приносили потомства унікальної курки.
Оскільки тепер зелених яєць стало значно більше, родина Ака зважилася їх спробувати, і, на диво, на смак смарагдові жовтки нічим не відрізнялися від звичайних, а після їх вживання ні у кого не з'явилося ніяких дивних симптомів.
У Індії яйця з ферми Шихабудхіна стали справжньою сенсацією. Багато людей думали, що Ак усіх обманює, і, щоб з'ясувати правду, до чоловіка почали приїжджати журналісти, ветеринари і вчені-біологи з Університету Керали. Вони на власні очі побачили зелені яйця, взяли кілька штук для аналізу у лабораторії і обстежили курей, які вилупилися з таких яєць.
"Ми зробили кілька тестів, щоб з'ясувати причину цього рідкісного явища, але ніяких відхилень не виявили. Існує висока ймовірність того, що це відбувається через корм, який дають птахам," — сказав доктор Санкаралінгам з Університету Керали.
Однак Шихабудхін розвіяв ці припущення вчених, адже усіх курей на своїй фермі він годує однаково — рисом, кокосовими відходами та залишками їжі з кухні. Ак вважає, що корм ніяк не впливає на фарбування жовтків у зелений і сподівається, що експерти проведуть більш глибокі дослідження його курочок.
За словами Ака, зелені яйця він намагається не продавати і робить це лише у тому разі, якщо покупці самі їх попросять, адже нікому не хотілося б знайти такий сюрприз у своєму сніданку.
Залиште відповідь