Коржики замість хліба до будь-якої страви — тіста навіть руками торкатися не потрібно

Ну, дуже смачні коржики! Подаю їх до перших страв, до м'яса та риби. Але й просто так, із чаєм, ми теж їх дуже любимо! Ще ніхто не зміг визначити, з чого я готую ці коржики і ніхто не вірить, що все так просто готується. Я тіста навіть руками не торкаюсь!

Інгредієнти:

  • Цибуля — 0,5 кг
  • Яйця — 2 шт. у тісто + 1 шт. для змащування
  • Борошно — 400 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Дріжджі (сухі) — 8 г
  • Вода (тепла) — 130 мл
  • Зелена цибуля
  • Солодкий перець — 0,5 шт.
  • Прованські трави — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Кунжут (для посипання)

Приготування:

Спочатку підготую основний інгредієнт — цибулю. Нарізаю її півкільцями. Цибуля тут потрібна саме сира! якщо обсмажити — це вже буде інший рецепт!

До цибулі додаю сіль, цукор та прованські трави. Вони тут дуже доречні. У поєднанні з цибулею — супер! Цибулю перемішую, трохи розминаючи руками, щоб вона стала м'якше, інформує Ukr.Media.

Додаю сюди ж нарізану зелену цибулю, солодкий перець, розтоплене вершкове масло та яйця.

Борошно просіюю і змішую із сухими дріжджами (дріжджі беру ті, які додаються відразу в борошно). Відправляю борошно та дріжджі до інших інгредієнтів.

Я замішую міксером. Але можна використати звичайну ложку. Буде дещо довше, але все вийде! Коли всі інгредієнти добре перемішалися, додаю теплу воду! Тісто виходить не густе.

Перемішую добре і даю тісту постояти в теплому місці хвилин 40.

Випікаю коржі в невеликих формах (18 см). Але можна використати, наприклад, одну велику форму (28 см і більше). Форми попередньо змащую олією. Тісто викладаю у форми за допомогою ложки.

Розподіляю гарненько, змащую збитим яйцем і посипаю кунжутом.

Ставлю форми в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Потім ще хвилин на 5 залишаю у вимкненій духовці.

І все! Можна подавати! Такі коржі зверху хрумкі, а всередині дуже ніжні, з ароматною, трохи солодкуватою, начинкою. Дуже смачно! Дуже!

Якщо подавати коржики буду не відразу — дістаю їх з форм і даю охолонути на решітці.

Джерело