Консервуємо «злодійські» огірки в банці з часником, зеленню і секретним компонентом

Приготувати хрусткі огірки в банці з часником мріє кожна господиня. Так хочеться здивувати рідних відмінним частуванням, та й самій спробувати смачних огірків. І рецептів безліч навколо, та тільки який з них потрібний? Ми пропонуємо приготувати огірочки "злодійські". Максимум хрускоту, пікантності і навіть «секретний» 40-градусний інгредієнт, інформує Ukr.Media.

Чому ж звичайні мариновані огірки отримали настільки зловісну назву? По-перше, через велику кількість часнику. Суміш виходить надзвичайно різка, що додає овочам аромату і приємного смаку. По-друге, огірки отримують свою дозу міцного напою і тому могли заслужити своє найменування. Потрібно бути тим ще хитруном, щоб вночі беззвучно пробратися до холодильника і похрумтіти огірочками майже беззвучно.

Інгредієнти:

  • 2 кг огірків
  • 2 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 1,5 л води
  • 50 г горілки
  • 10 г лимонної кислоти
  • 2 головки часнику
  • улюблена зелень
  • спеції

Приготування:

  • Попередньо підготуйте огірки і зелень для маринування. Овочі ретельно вимийте, просушіть і обріжте всі зайві елементи. Із зелені можна взяти парасольки кропу, листя кропу і петрушки. За бажанням додайте в банки листочки вишні або смородини.
  • Щоб уникнути всіляких ризиків, банки краще попередньо простерилізувати. Це можна зробити в духовці, в мікрохвильовці або над парою з великої каструлі.
  • Помістіть огірки, зелень і часник в чисті банки. Доведіть до кипіння суміш води, лимонної кислоти, солі, цукру. Таким маринадом потрібно двічі залити кожну банку. Спочатку необхідно наповнити банку, почекати 10 хвилин, злити маринад назад в каструлю і повторити маніпуляцію.
  • Тільки після того, як маринад буде залитий до огірків вдруге, можна додати в банки хмільний напій і закатати їх. Саме велика кількість часнику і наявність «хуліганського» інгредієнта зробить огірочки хрусткими. Зберігати їх можна навіть без холодильника при оптимальній кімнатній температурі.
  • Гострі огірки в банку з часником

    Відмінні огірочки приблизно через місяць можна відкрити і їсти просто так. Настільки вони приємні і смачні. Більш того, є безліч варіантів, де ще використовувати хрусткі мариновані огірки в банці з часником. Подати до свіжого шашличку або м'яса на грилі. Додати до легкого літнього салату або презентувати на великій овочевій тарілці. Блюдо в будь-якому випадку буде користуватися великим попитом.

    Джерело