Чи траплялося з вами таке, що замість пухких оладок у вас виходили "млинці-серветки", "масляні губки" або "гумові підошви"? Що потрібно робити, щоб цього не траплялося, інформує Ukr.Media.
Дотримуючись кілька важливих секретів приготування, ви отримаєте не пласкі млинці, а саме високі, пористі оладки з хрумкою скоринкою та м'якою серединкою. І найприємніше — вони зовсім не вбирають олію при смаженні!
Інгредієнти
- Кефір — 500 мл
- Борошно — 500 г (± 50 г)
- Цукор — 1,5 ст.л.
- Сіль 1/3 — 1/2 ч.л.
- Сода — 2/3 ч.л.
- Яйце — 1 шт.
- Олія — 2 ст.л. + для смаження
Приготування
Якщо хоч трохи відступити від рецепта — може нічого і не вийти. Це якраз той випадок, коли від зміни місць доданків результат ще й як змінюється!
Збиваємо вінчиком яйце, сіль і цукор. Потім додаємо теплий кефір. Саме теплий (!) — приблизно 35˚C. Знову перемішуємо.
Далі вливаємо в тісто олію.
Тепер поступово додаємо просіяне борошно. Поступово, не все відразу, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
Соду додаємо в самому кінці, коли тісто практично готове (!).
Якщо необхідно, додаємо ще борошна до потрібної консистенції і добре вимішуємо тісто. Воно має вийти густим!
Залишаємо тісто на столі на 30 хвилин і після цього не перемішуємо (!). Обережно набираємо тісто ложкою з краю.
Викладаємо на сковороду з розігрітою олією і обсмажуємо з двох боків на невеликому вогні до рум'яної скоринки.
Викладаємо на паперовий рушник. Оладки завжди виходять пухкими, завжди відмінно пропікаються і не вбирають зайву олію!
Смачного!
Залиште відповідь