Багато кулінарів стикаються з проблемою: у процесі смаження котлет або млинців продукти прилипають до сковороди і замість апетитної страви виходить щось невиразне, інформує Ukr.Media.
Сучасні господині заперечать: мовляв, є сковороди з антипригарним покриттям, тож навіщо створювати проблему на рівному місці.
Але навіть такі сковороди поступово втрачають свої властивості. Навіть до них їжа починає прилипати. Неякісний виріб, помножений на неякісний догляд, приводять саме до такого результату.
Але кулінари назвали кілька способів, за допомогою яких їжа не прилипатиме до сковороди. І вони працюють із будь-якими поверхнями.
Сіль
Хитрість використовують навіть при приготуванні на алюмінієвих та чавунних сковородах.
Яблучний оцет
На сковороду наливають трохи оцту. Розподіляють його по поверхні. Посуд прогрівають до тих пір, поки рідина не випарується. Після цього можна приступати до приготування страви.
Пергамент
Простий спосіб: на дно сковороди кладуть лист пергаменту, діаметр якого дорівнює дну посуду, наливають олію, викладають продукти і смажать, як завжди.
Залиште відповідь