Із чого насправді виготовляють локшину швидкого приготування?

Навряд чи серед інтернет-користувачів знайдеться людина, яка хоча б раз в житті не пробувала локшину швидкого приготування. Одні, задовольнивши цікавість, більше ніколи і не купують «цю гидоту», інші змушені періодично харчуватися через її дешевизну, а треті роблять це регулярно і не заморочуються роздумами на тему свого здоров'я. Так ось, скажемо вам, дарма!

Не варто їсти локшину швидкого приготування навіть іноді. І ось чому! Але, про все по порядку, інформує Ukr.Media.

Трішки історії

Придумали смажену локшину, яку досить було залити водою, китайці — у них її продавали як вуличну їжу. Вигляд вона мала звичайних шматочків тіста з рисової муки, які обсмажувалися майже до коричневого стану.

Під час китайсько-японської війни японці зацікавилися такою їжею, що дозволяла швидко і дуже дешево нагодувати багато солдат. Вже після Другої світової війни, коли в Японії була сильна нестача продуктів, бізнесмен на ім'я Андо Момофуки згадав, як його мама годувала велику родину такою саморобною локшиною.

І він збудував перший завод по її виробництву. Ідея сподобалася і корейцям. А щоб ще більше здешевити виробництво, вони ввели багато нововведень — і та хвиляста лапша, що продається у нас на прилавках, зовсім не схожа на оригінал ні за виглядом, ні за складом.

А знаєте, чому вона хвиляста? Все просто — так її здається більше! Якби її спресувати в брусок — розмір був би в дві сірникових коробки.

Так з чого і як її роблять

Багато хто чув, що особливо шкідливими є добавки, поміщені в пакетики. В одному — спеції (там ні грама натурального продукту — сіль, глутамат натрію та смакові речовини), а в іншому — масло (воно зроблено з трансжирів і також приправлено хімічними підсилювачами смаку). А мовляв, сама локшина — макарони як макарони.

Але це зовсім не так!

Для неї беруть зерно найнижчого сорту (навіть худобі таке не дають). Помел дуже дрібний — виходить порошок протилежного сірого кольору. До речі, на тих заводах, які випускають швидку локшину, в цехах з виготовлення тіста, працюють тільки корейські робітники і тільки в протигазах — настільки шкідливі там пил і повітря, навіть при потужній очисній системі. Не вірте рекламі — ніякої борошна вищого сорту і яєчного порошку немає і в помині. А наших працівників не пускають, щоб не бачили, що і як використовується.

До цього сірого борошна додається премікс — біохімічна мінеральна добавка, по суті, подрібнений у порошок комбікорм з різними добавками (амінокислоти, ферменти (ензими), смако-ароматичні добавки, хіміко-терапевтичні препарати).

Третій компонент — емульгатор-загущувач, його додають, щоб тісто було круте.

А щоб надати локшині гарний вид макаронів на яйцях, до складу додає барвник Е-150 або так званий цукровий колер.

А ще, до складу самої локшини вноситься глутамат натрію — підсилювач смаку. Це свого роду наркотик — для того, хто підсів на їжу з глутаматом, нормальна їжа здається прісною і несмачною. Саме з-за нього дітям так подобається гризти суху локшину.

Британськими вченими доведено, що після такої порції локшини поліпшується настрій, частішає серцебиття, настає щось типу ейфорії — типові прояви дії легких наркотиків. А потім хочеться ще і ще. За тим же принципом працюють і фастфуди — там теж глутамат натрію завозиться мішками.

Ось з цього і замішують круте тісто, яке розкачується в великий аркуш. Його пропускають через спеціальну машину, яка робить окремі спіральки, друга машина — ріже на смуги, третя — на порційні шматки.

А далі — брусочки обробляються парою, проходять через сушарку і потім пропускаються через розпечену пальмову олію з додаванням транс-жирів. Їх шкідливість давно доведено — це сильні канцерогени, що провокують рак.

Ось така хімічна бомба в одному брусочку локшини швидкого приготування. І не треба вірити рекламі ні на копійку — суцільна брехня, щоб продати продукт. А ось заробити гастрит, виразку, коліт, ураження печінки, а то і рак — запросто можна. Агресивні компоненти просто обволікають слизову оболонку шлунка, роз'їдаючи її. Один з вітчизняних виробників заплатив величезний штраф за не відповідаючу дійсності рекламу і введення покупців в оману.

Плюс — локшина швидкого приготування — дуже калорійний продукт. Майже 450 Ккал в одній порції. Це як за раз з'їсти цілу упаковку майонезу!

Їжа така дуже швидко засвоюється — буквально вже через 25-30 хвилин знову з'являється відчуття голоду і треба йти заварювати ще одну порцію — це ж так швидко! Ось цей хід виробники вкрали у mcdonald's — у них гамбургер швидко насичує, але ще людина не встигла далеко відійти від ресторану — вона вже знову хоче їсти.

Загалом, як співається в пісеньці «думайте самі, вирішуйте самі» — купувати дешеву швидку локшину, а потім дорогі ліки, або….

Все "супершвидке" не може бути корисним апріорі. Зрозуміло, що це зручно, але куди простіше подбати про своє здоров'я зараз, ніж після витрачати незліченні гроші на лікарні з препаратами!

Джерело