Їжте грамотно: з якими продуктами найкраще вживати сало

Лікарі-дієтологи розповіли, як правильно вживати сало, щоб не нашкодити здоров'ю. Багато людей люблять свиняче сало, але через його високу жирність і калорійність не всі наважуються включити його у свій раціон. Щоб уникнути негативних наслідків для здоров'я, дієтологи радять вживати сало вранці, інформує Ukr.Media.

Оскільки сало є жирним продуктом, найкраще його вживати в першій половині дня, особливо на сніданок. Сало сприяє скороченню жовчного міхура і покращує жовчовиділенню, що допомагає нормалізувати травлення протягом усього дня, зазначили медики.

Дієтологи рекомендують вживати сало з приправами, такими як хрін і гірчиця.

Сало є важкою для перетравлення їжею, для його засвоєння необхідна велика кількість секрету, ферментів і жовчі. Тому краще додавати до сала хрін або гірчицю. Кислотоутворення і стимуляція секреції, які забезпечують ці приправи, сприяють кращому засвоєнню сала.

Однак лікарі попереджають, що деяким людям краще виключити сало зі свого раціону.

Вживання сала може бути протипоказане в разі загострення хронічного холециститу, жовчнокам'яної хвороби, хронічного панкреатиту та інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту, таких як гастрит і ентерит, особливо в стадії загострення. Також індивідуальна непереносність сала може стати причиною виключення його з раціону.

Джерело