Які види фаршу можна і потрібно змішувати, щоб було і смачно, і корисно

Змішування м'яса різних видів в один фарш надає страві нових смакових якостей. Крім того, інгредієнти в такому разі доповнюють один одного за вмістом вітамінів і мінералів, розповіли ендокринологи, інформує Ukr.Media.

Так, за словами медиків, курячий або індичий фарш відрізняється високим вмістом білка, але меншою кількістю жиру.

Він рекомендується для дієтичного харчування, проте приготовані з нього страви будуть сухуватими. Ситуацію можна виправити, додавши до пташиного свинячий фарш, у якому відсоток жиру більший. У такому разі й смакові характеристики покращаться, і збережеться достатня кількість білка.

Яловичий і свинячий фарші мають практично однаковий склад білків, жирів і вуглеводів. При цьому в червоному фарші міститься незамінне гемове залізо, якого практично немає в м'ясі птиці. Людям з анемією бажано вживати саме свинячий або яловичий фарш. Для зміни смакових якостей, у нього можна додати курячий або індичий фарш.

Медики також зазначили, що при змішуванні фаршів страва стає більш збалансованою за вмістом мікроелементів. Так, курячий фарш багатий на вітамін B5, а також калій і фосфор, свинячий — на вітаміни B1, B2, селен. Також у червоному фарші більший вміст вітаміну B12 і PP.

Джерело