Десять років тому американський кондитер Ден Ланган почав застосовувати у своїй справі простий лайфхак — і зауважив, що його торти відтепер виходять більш ніжними і м'якими. Трюк напрочуд простий і не має ніякого відношення до рецептури або технології випікання. Так що Ланган радить брати його на озброєння незалежно від рівня підготовки в кондитерській справі, інформує Ukr.Media.
За словами шефа, врятувати бісквіт від висихання здатна звичайна харчова плівка. Професіонали користуються цим способом регулярно: створення багатоярусного торта займає досить багато часу. І важливо, щоб коржі залишалися м'якими і вологими до подачі.
Готовий бісквіт Ланган рекомендує остудити протягом 15 хвилин (він буде теплим, але не палюче гарячим), а потім викласти на харчову плівку і загорнути. Корж можна вкрити і в формі — комусь це здасться більш зручним варіантом. Коли бісквіт охолоне до кімнатної температури, його можна прибрати в холодильник. Це в рази простіше, ніж намагатися рівномірно просочити корж солодким сиропом.
Трюк актуальний для різних видів тіста — якщо, наприклад, вам важливо зберегти вологість готового продукту або зберегти його до прикраси. Що точно не варто загортати в харчову плівку, так це кекси. Волога зашкодить паперовій формі — кондитерський виріб виглядатиме непрезентабельно.
Залиште відповідь