Як збити вершки без міксера — декілька варіантів приготування

Небагато десертів можуть обійтися без додавання пари ложок збитих вершків — починаючи від простих ласощів із соковитих та ароматних ягід і закінчуючи багатошаровими тортами. Зараз складно уявити собі кухню без міксера — ручного чи електричного, — однак, якщо у вас немає можливості ним скористатися, це зовсім не означає, що ви не зможете приготувати збиті вершки, інформує Ukr.Media.

Є певні секрети, які дозволять зробити збиті вершки без міксера, і ось деякі з них:

Використовуйте тільки охолоджені продукти

Холодні вершки збиваються до легких піків швидше, ніж вершки кімнатної температури. Подбайте про те, щоб охолодити не тільки вершки, але й інструменти, якими ви будете працювати, а також контейнер для зберігання вершків.

Підсолодити вершки потрібно буде в самому кінці

Перш ніж додавати в крем наповнювачі, вершки потрібно збити до бажаного стану. І тільки в самому кінці можна буде додати підсолоджувачі: цукор, кленовий сироп, мед або будь-які інші. Водночас додаються й ароматизатори: ванільний екстракт, кардамон або кориця, трояндова вода.

А тепер декілька варіантів приготування збитих вершків:

  • Варіант простий — за допомогою вінчика. Збивати потрібно буде у великій мисці, а маленький вінчик для цього не підійде. Найкраще працювати найбільшим вінчиком, що у вас є: так у вершки потрапить більше повітря, і вони зіб'ються швидше.
  • Варіант для терплячих — за допомогою виделки. Якщо у вас немає вінчика — не біда! Просто використовуйте виделку. Щоправда, для такого способу часу знадобиться більше, оскільки насичення вершків повітрям відбувається повільніше, ніж при використанні вінчика.
  • Найкумедніший варіант — за допомогою банки. Налийте в баночку вершки, простежте, щоб банка була заповнена наполовину. Додайте до вершків чистий корок (наприклад, від пляшки білого вина) і щільно закрутіть кришку. А потім починається найвеселіше — починайте агресивно і швидко трясти банку — щоб було ще веселіше, можете уявити себе професійним баристою.