Кожному хочеться, щоб приготоване на відкритому вогні м'ясо вийшло смачним та соковитим, але як визначити, що шашлик уже готовий? Виявляється, що навіть досвідчені шеф-кухарі мають свої секрети, проте вони поділилися цими перевіреними способами, інформує Ukr.Media.
Оцініть зовнішній вигляд
М'ясо зовсім не потрібно засмажувати до чорноти. Якщо з'явився підсмажений колір, уже можна перевіряти готовність. І, до речі, дуже висока температура на вугіллі теж не потрібна.
Надріжте м'ясо
Потрібно вибрати два шматочки побільше на різних шампурах. Надріжте і подивіться, що всередині — оцініть, наскільки м'ясо просмажене. Пам'ятайте, що забезпечити рівномірну температуру прожарювання по всьому мангалу зазвичай не виходить ні в кого, а тому в різних кінцях стан шашлику може відрізнятися.
Обережно доторкніться
Якщо ви бачите, що з'явилася золотиста скоринка, м'ясо можна перевірити на дотик.
Якщо ви натискаєте на шматочки м'яса, то вони мають бути пружними, як пагорб під великим пальцем, коли ви стискаєте долоню. Спосіб робочий, але потребує певного досвіду.
Виміряйте температуру
Для цього вам знадобиться спеціальний термощуп — він же кулінарний термометр. Усередині шматка свинини температура має сягнути 65 градусів, і це означатиме, що м'ясо повністю просмажилося. А ось для яловичини допустимо мати рожевий сік усередині, а тому можна довести її до температури в 50-55 градусів, що забезпечить середнє просмаження, або ж готувати до 60 градусів.
Пам'ятайте, що після того, як ви зняли шашлик з вогню, йому потрібно дати "трохи відпочити" — полежати 2-3 хвилини, і вже потім знімати шматочки з шампурів і різати ножем.
Залиште відповідь