Як вибрати потрібну картоплю для варіння, смаження, запікання та салату

А ви знали, що картопля поділяється на декілька типів?

Одні бульби більше підходять для варіння, інші — для смаження, треті — для запікання, а четверті — для додавання в салати, інформує Ukr.Media.

Все залежить від вмісту крохмалю в овочі.

Є спосіб швидко з'ясувати, наскільки крохмалистою є в картоплі.

Тест на визначення крохмалистості картоплі

Візьміть бульбу, розріжте її навпіл і почніть терти отримані шматочки один об одного.

"Приклеювання" половинок картоплини свідчить про високий вміст крохмалю.

А от якщо шматочки не прилипнуть один до одного і якщо на зрізі з'являться краплинки води, то овоч не є крохмалистим.

Як вибрати спосіб термічної обробки картоплі

Овоч з низьким вмістом крохмалю підійде для варіння: бульби не розваряться. А ще кубики, зроблені з таких картоплин, ідеально підійдуть для салату або супу.

Середній вміст крохмалю свідчить про необхідність обсмажити картоплю: вона вийде ідеальною — хрусткою зовні і м'якою всередині.

Якщо в картоплі багато крохмалю, то овоч треба або запекти, або відправити варитися для отримання пюре.

Запечена крохмалиста картопля виходить рум'яною зовні і м'якою всередині.

А пюре, приготоване з пасльонового з високим вмістом крохмалю, виходить неймовірно ніжним і повітряним.

Джерело