Як вибрати ідеальну картоплю для приготування смачного пюре?

Картопляне пюре — улюблена з дитинства страва у багатьох із нас. Але, на жаль, далеко не у кожної господині воно вдається на славу. Досвідчені кулінари розповіли основний секрет приготування ідеального пюре з картоплі. Дотримуйтесь цієї кухарської хитрості, і пюре більше ніколи не вийде у вас несмачним і негарним, інформує Ukr.Media.

Секрет приготування ідеального картопляного пюре

Багато господинь у прагненні побавити сім'ю смачним картопляним пюре додають у відварену картоплю різні секретні інгредієнти. Але навіть вони не допоможуть отримати смачну страву, якщо бульби для її приготування вибрали неправильно.

Правильна картопля для пюре — з високим вмістом крохмалю. Тільки з такої картоплі вам вдасться приготувати повітряний і найніжніший гарнір без грудочок.

Не знаєте, як визначити крохмалисті бульби? Допоможе цей простий кухарський трюк.

Бульбу розріжте на дві рівні частини.

Потріть картопляні половинки одна об одну по зрізу.

Спробуйте з'єднати бульбу.

Якщо картопляні половинки не тримаються разом — крохмалю в них мало. А от якщо вони добре склеюються і тримаються при цьому так, що картоплю навіть можна підняти, тримаючи її тільки за одну з половинок, то це означає, що крохмалю в ній міститься багато. Саме з такої картоплі вийде чудове пюре.

Обчислити крохмалисті бульби можна і за такими ознаками:

  • за світлою коричневою шкіркою;
  • за світлою м'якоттю.

Декілька порад, як приготувати смачне пюре з картоплі

Для отримання смачного та апетитного на вигляд пюре просунуті господині радять нам робити так:

  • вибирати старі бульби, адже у молодих мало крохмалю;
  • варити картоплю відразу ж після її чищення, не відкладаючи варіння на потім;
  • солити воду до її закипання;
  • бульби відправляти лише у киплячу воду;
  • варити бульби під закритою кришкою протягом 20 хвилин;
  • товкти відварені картоплини виключно дерев'яним товкачем.

Що додати до пюре, щоб отримати пишний і дуже смачний гарнір?

Щоб страва порадувала їдоків своєю пишною та однорідною текстурою, варто щедро додати до нього вершкове масло (жирність — від 72 % і вище).

Ця добавка додасть пюре вершковий смак та аромат, зробить його ситнішим. Та й консистенція страви від цього лише виграє.

Для аромату гарнір можна приправити теплим молоком або жирними вершками кімнатної температури. У холодному вигляді ці добавки не використовуйте, якщо не хочете отримати клейке та несмачне пюре.

Багато господинь люблять поекспериментувати, додаючи у відварену картоплю різні додаткові інгредієнти:

  • тертий сир;
  • печериці;
  • підсмажену цибулю;
  • сметану.

Наслідуйте їх приклад, щоб додати новизни смаку та аромату цієї звичної нам з дитинства страви. Не зайвим буде і свіжої зелені до цього гарніру додати, як це робили наші бабці.

Джерело