Як правильно заморозити кукурудзу на зиму, щоб максимально зберегти її користь

Заморожування солодкої кукурудзи — ідеальний спосіб насолоджуватися нею цілий рік. Свої запаси дозволять відмовитися від покупної консервованої кукурудзи і заощадити бюджет, інформує Ukr.Media.

Першим кроком при заморожуванні кукурудзи є вибір кращих качанів. Перед заготівлею на тривалий час варто спочатку відварити і спробувати кукурудзу, щоб зрозуміти, чи хороша партія попалася.

Після того як кукурудза для заморозки була обрана, з неї необхідно видалити листя. Після цієї процедури потрібно відрізати або відламати стебла на кожному качані.

Наступний крок в процесі заморожування — бланшування. Для цього заповніть велику каструлю холодною водою приблизно на 75% і поставте на середньо-сильний вогонь. Доведіть до повного кипіння, періодично помішуючи.

Покладіть кілька качанів кукурудзи в каструлю з киплячою водою і відваріть 3 хвилини. Якщо кукурудзи багато, варити її слід порціями.

Поки качани варяться, приготуйте тару з крижаною водою. Наповніть велику миску наполовину холодною водою і додайте туди 2-3 склянки льоду.

Як тільки час варіння кукурудзи підійде до кінця, її відразу ж потрібно перекласти в крижану воду. Через 3 хвилини качани можна дістати з води і дати висохнути.

Заморозити кукурудзу можна як цілком в качанах, так і окремо зернами. Цілі качани потрібно заморожувати в герметичному контейнері або вакуумній упаковці. Заморожені ядра можна зберігати в щільно закритих пакетах або контейнерах, щоб продукт не придбав сторонній запах.

Готово! Такі заготовки можна використовувати і в якості перекусу, і для приготування гарніру. Також ядра кукурудзи стануть прекрасним доповненням до салату або м'ясної страви.

Джерело