Взимку всім не вистачає літніх овочів і фруктів. Тому багато хто робить собі заготовки на зиму, заморожуючи різноманітні овочі. Кабачки, помідори, зелень — все це можна морозити, щоб урізноманітнити свій зимовий раціон, інформує Ukr.Media.
Перед тим як покласти кабачки в морозилку, їх необхідно помити і витерти насухо. Також ви повинні визначитися, для яких страв використовуватимете заготовку. Саме від цього ви виходитиме при нарізанні кабачків.
Для супів або рагу кабачки краще нарізати кубиками або кружечками
— нарізати кабачок;
— розподілити його по пакетах;
— щільно зав'язати пакет;
— покласти в морозилку.
Замороження вже смажених кабачків
— порізати кабачки на тонкі кружечки;
— обсмажити до готовності;
— пофасувати по пакетах і покласти в морозилку.
Для приготування кабачкових пюре або оладок
— натерти кабачок на тертці;
— почекати, поки кабачок виділить зайву рідину;
— злити рідину;
— пересипати кабачок в контейнер і поставити в морозилку.
Залиште відповідь