Як правильно заморожувати кабачки на зиму – три способи

Взимку всім не вистачає літніх овочів і фруктів. Тому багато хто робить собі заготовки на зиму, заморожуючи різноманітні овочі. Кабачки, помідори, зелень — все це можна морозити, щоб урізноманітнити свій зимовий раціон, інформує Ukr.Media.

Перед тим як покласти кабачки в морозилку, їх необхідно помити і витерти насухо. Також ви повинні визначитися, для яких страв використовуватимете заготовку. Саме від цього ви виходитиме при нарізанні кабачків.

Для супів або рагу кабачки краще нарізати кубиками або кружечками

— нарізати кабачок;

— розподілити його по пакетах;

— щільно зав'язати пакет;

— покласти в морозилку.

Замороження вже смажених кабачків

— порізати кабачки на тонкі кружечки;

— обсмажити до готовності;

— пофасувати по пакетах і покласти в морозилку.

Для приготування кабачкових пюре або оладок

— натерти кабачок на тертці;

— почекати, поки кабачок виділить зайву рідину;

— злити рідину;

— пересипати кабачок в контейнер і поставити в морозилку.

Джерело