Як правильно вживати сир і уникнути проблем із травленням

Сир багатий на кальцій, білок, вітаміни та амінокислоти. Для того, щоб отримати максимум користі від цього продукту, слід дотримуватися певних правил, про які ми розповімо далі, інформує Ukr.Media.

У поєднанні з молоком та курячими яйцями сир може стати складним для засвоєння організмом — цю кількість білка організму складно засвоїти. Солодка сирна маса або сир, присипаний цукром, також не дуже корисні для здоров'я, оскільки цукор може погіршити засвоєння кальцію.

Поєднання сиру з м'ясом або рибою може призвести до високої калорійності страви та «незручностей» у шлунково-кишковому тракті. Кава та чай не поєднуються з сиром через наявність у них речовин, що перешкоджають засвоєнню кальцію та інших корисних елементів.

Медики рекомендують вживати сир до обіду, оскільки кисломолочні продукти стимулюють синтез інсуліну, підвищуючи почуття голоду, а рецептори інсуліну вранці менш чутливі, ніж в інший час дня. Тому сир рекомендують їсти з овочами на сніданок.

Джерело