Технологи розповіли про спосіб, який допоможе вибрати якісну гречку, інформує Ukr.Media.
Насамперед треба звернути увагу на упаковку. Вона має бути цільною та непошкодженою. Крім того, вибирайте гречку з прозорою упаковкою — так ви зможете оцінити зовнішній вигляд крупи та переконатися, що в ній немає сторонніх домішок.
Важливе значення має колір гречаної крупи. Якщо пропарена гречка має межі насичено коричневого кольору, це означає, що така крупа оброблялася методом інтенсивного обсмажування та в ній мінімум корисних речовин.
Що стосується не пропареної гречки, то корисніше брати ядрицю, що має кремовий колір з жовтуватим або зеленим відтінком. Щоправда, у неї досить специфічні смакові якості, які підходять далеко не всім.
Залиште відповідь