Старе прислів'я говорить: недосол на столі, пересол — на спині. Щоб уникнути конфузу за столом, слід знати, коли додавати сіль у ту чи іншу страву, інформує Ukr.Media.
Супи
Якщо ви варите бульйон на м'ясі, солити його потрібно приблизно за 30 хвилин до готовності. У тому випадку, якщо у складі першої страви є гриби, правильним буде додати сіль у самому кінці.
При готуванні юшки чи овочевого бульйону рибу чи овочі потрібно опускати у вже підсолену воду.
Бобові
Обід або вечерю з гороху, квасолі, сочевиці та інших бобових потрібно підсолювати за 5 хвилин до того, як вимкнуть вогонь.
Борошняні вироби
Макарони, локшину та вермішель слід солити на самому початку приготування. Це ж правило поширюється на пельмені та вареники.
М'ясо
Досвідчені кулінари впевнені, що м'ясо можна не солити взагалі. Якщо ж хочеться додати трохи солі, зробіть це одразу перед обсмажуванням або безпосередньо в процесі смаження, перевертаючи шматок.
Риба
На відміну від м'яса, цей продукт слід солити рясно. Щоб у процесі смаження риба не розвалювалася, посоліть її за 10-15 хвилин до приготування.
Залиште відповідь