Після 40 років в організмі відбуваються процеси, на які вкрай складно вплинути, навіть з допомогою грамотного фахівця. Так, сповільнюється обмін речовин і без корекції раціону є ризик швидко набрати вагу, яку вкрай складно скинути. Ми порадилися з дієтологами і зібрали топ харчових правил, якщо ви наближаєтеся до цієї вікової позначки, інформує Ukr.Media.
Цілозернові продукти
Навіть якщо раніше ви не захоплювалися цілозерновими продуктами, варто спробувати розбавити раціон саме ними. Дієтологи впевнені, що крім основної користі для організму, такі продукти, як гречка, вівсянка, кіноа і пшениця двозернянка допомагають підтримувати вагу в нормі, при цьому ви набагато рідше будете відчувати відчуття голоду і влаштовувати шкідливі перекуси. Причому ви можете використовувати цілозернові продукти в якості самостійних страв, а не тільки як гарнір.
Білки
Ще один важливий момент — після 40 років різко скорочується вироблення колагену, а також організму потрібно більше білка для підтримання правильної роботи всіх систем. Ми рідко звертаємо на це увагу. Якщо ви прагнете скинути вагу, без білкових продуктів точно не обійтися. Намагайтеся додавати в раціон грецькі йогурти, морепродукти, горіхи і курку, і звичайно, не забувайте стежити за калоріями навіть з такими корисними продуктами, адже від розміру порції дуже багато залежить.
Уникайте "порожньої" їжі
Найнебезпечніший момент у харчуванні, якщо вам близько 40 років. Часом на повноцінний обід просто немає часу і доводиться вдаватися до перекусів не зовсім здоровими снеками, а також багато жінок не бачать проблем у вживанні фастфуду. Чи варто нагадувати, що прості вуглеводи у великій кількості ще не принесли користі жодній фігурі?
До речі, шанувальникам солодких фруктів теж варто взяти до уваги той факт, що кількість вживаних фруктів має контролюватися, бо вже з 30 років важливо контролювати рівень цукру в крові, а фрукти, незважаючи на всю їх користь, можуть здорово спровокувати підняття його в крові. Будьте дуже обережні.
Залиште відповідь