Як перевірити якість борошна, щоб потім не мучитися на кухні: інструкція

Щоб з'ясувати якість купленого борошна, його необхідно просіяти, розтерти та спробувати на смак. Про це розповіли фахівці. За їх словами, безпосередньо в магазині відомості про продукт можна дізнатися лише з маркування, присутнього на пакеті. Це допоможе правильно вибрати відповідне борошно, інформує Ukr.Media.

Вибирайте потрібний вид, сорт, перевіряйте термін придатності та наявність знака якості. Наявність міжнародного значка якості ISO свідчить про міжнародну сертифікацію. Це хороша ознака, хоча ціна в цьому разі може бути вищою, зазначили експерти.

Після покупки якість борошна допоможе визначити низка нескладних дій. Для початку невелику кількість продукту потрібно просіяти. Борошно не можна вживати, якщо в ньому є забруднення або шкідники. Також варто розтерти невелику кількість борошна між пальцями, воно має скрипіти та зсипатися.

Запах має бути відсутнім або бути притаманним, але не затхлим чи кислуватим. Якщо з'явилися сумніви, для посилення запаху можете трохи борошна залити гарячою водою.

Фахівці також порадили спробувати борошно на смак. Якщо воно гірчить, віддає кислим або пліснявим відтінком, то вживати його небезпечно. Крім того, можна розмішати борошно в кашу з рівною кількістю води. Гарне борошно залишиться при цьому білим. Потім слід додати ще води до отримання рідкого розчину, осаду на дні бути не повинно.

Деякі недобросовісні виробники до складу борошна можуть включити вапно. Щоб це виключити, необхідно провести тест: розмішати борошно з водою і додати туди лимонний сік або оцет. Якщо домішка почне шипіти, то це ознака наявності вапна.

Джерело