Як надати омлету пишність, яка збережеться і при подачі страви

Багато господинь неусвідомлено порушують технологію приготування цієї класичної страви, інформує Ukr.Media.

Які 5 помилок зустрічаються найчастіше?

Надлишок борошна чи молока

Найчастіше омлет готують із додаванням молока, проте надто велика кількість рідини не дасть яйцям піднятися. Слідкуйте за тим, щоб на одне велике яйце припадало не більше столової ложки молока.

З борошном теж варто виявляти обережність. Якщо ввести його в дуже великій кількості, то омлет не тільки не підніметься, а ще й стане гумовим.

Піна

Деякі господині активно збивають яйця, доки не з'явиться пишна піна. Якщо ви це помітили, то у 99% випадків омлет опаде ще у процесі приготування.

Тому просто з'єднуйте яйця та інші компоненти до однорідності.

Вибір сковорідки

Чим менший діаметр посуду, тим вища ймовірність того, що страва почне підніматися. Якщо сковорідка дуже широка, то омлет не зможе набрати потрібного обсягу.

Тому для приготування омлету варто придбати спеціальну сковорідку.

Інтенсивність вогню

Сковорода в обов'язковому порядку має бути прогріта: якщо начиння холодне, то і омлет вийде тоненьким. А ось інтенсивність вогню має бути середньою.

Занадто активне полум'я або слабкий вогонь лише погіршать якість омлету.

Подання

Не варто відразу ж подавати омлет після приготування. Після того, як ви закінчили готування омлету, йому потрібно "відпочити" не менше ніж п'ять хвилин.

Джерело