Кип'ячене молоко — не тільки основа для приготування різноманітних страв, але й корисний самостійний напій, інформує Ukr.Media.
Саме тому так важливо знати невеликі хитрощі, якими активно користуються досвідчені кулінари, щоб не зіпсувати процес приготування.
Отже, перше, що слід враховувати, — для кип'ятіння молока краще виділити окремий посуд, оскільки гаряча рідина здатна вбирати різні запахи.
Якщо ви не хочете, щоб молоко пригоріло, використовуйте каструлю з товстим дном. Перед тим як поставити її на плиту, обполосніть посуд холодною водою.
Молоко не збіжить на плиту, якщо нанести на стінки каструлі тонкий шар вершкового масла.
Запобігти появі пінок можна, часто помішуючи молоко в процесі кип'ятіння.
Як тільки рідина досягне температури кипіння — швидко її охолодіть. Завдяки цим двом простим крокам вам більше не доведеться здувати пінки вбік.
Нарешті, досвідчені господині, займаючись кип'ятінням молока, додають у нього чайну ложку цукру (на літр рідини). Вважається, що така дія вберігає як від пригорання, так і від згортання продукту.
Залиште відповідь