Як готують картопляне пюре в Італії: немає двох «обов’язкових» інгредієнтів, але чомусь виходить смачніше

Проте творіння італійських кулінарів свідчить про протилежне, інформує Ukr.Media.

На Апеннінському півострові популярний гарнір готують зовсім не так, як в інших країнах.

Кулінари з Італії не використовують ні молочний компонент, ні вершкове масло. При цьому пюре все одно виходить апетитним.

Більше того, страва виходить набагато смачнішою, ніж при стандартному способі приготування.

Як приготувати пюре по-італійськи?

Звільніть 900 грамів картоплі від шкірки та наріжте овоч. Шматочки не повинні бути ні великими, ні занадто маленькими.

Відправте нарізані бульби в каструлю. Туди ж покладіть 7 зубчиків часнику. Залийте овочі водою та додайте сіль.

Поставте ємність на плиту і увімкніть конфорку.

Необхідно відварити картоплю до м'якості. Коли потрібний результат буде досягнуто, приберіть каструлю з плити і вилийте рідину. Але не в раковину, а в якусь глибоку ємність: картопляний відвар ще знадобиться.

Наступний етап: перетворення зварених картопляних шматочків і часникових зубчиків на однорідну масу. Розімніть овочі і додайте в отриману основу приблизно 60 мілілітрів оливкової олії.

Далі почніть поступово додавати в суміш раніше збережений відвар. Постійно помішуйте гарнір, що виходить.

Не використовуйте занадто багато картопляної води: максимум — 200 мілілітрів. Можливо, для отримання страви потрібної консистенції вистачить і меншого об'єму відвару.

Джерело