Яйця з двома жовтками їсти не можна та інші міфи про продукт

Коричневі яйця корисніші за білі — не більше ніж міф. Колір яєць залежить тільки від породи курки. Коричневі та білі яйця ідентичні за складом, інформує Ukr.Media.

До розряду міфів належить і думка, що яйця з двома жовтками їсти не можна. Такі яйця можуть нести певні породи курей або кури з фізіологічними особливостями. За поживною цінністю двожовткові яйця дорівнюють великим одножовтковим.

Міфом також є те, що сирі яйця нібито корисніші за варені. Сирі яйця можуть бути джерелом сальмонели. Сальмонельоз — інфекція, що уражає травну систему. Без лікування можливе зневоднення та проблеми з серцем. Для знищення бактерій яйця потрібно термічно обробити.

Вагітним яйця їсти не можна — теж міф. Зв'язок між вживанням яєць вагітними жінками та розвитком алергії у дітей науково не доведений.

Зберігати яйця потрібно у дверцятах холодильника — міф. Безпечна температура зберігання яєць становить +4 °C або нижче. Зберігайте яйця гострим кінцем донизу, щоб жовток залишався в центрі і не торкався повітряного шару в тупому кінці. У такому положенні вони довше зберігають свіжість.

Яйця потрібно мити — і це теж міф. Чисті яйця мити не потрібно — правильна термічна обробка знищить усі бактерії. Однак, якщо яйце забруднене, його можна вимити теплою водою, потім ретельно висушити і одразу використати.

Джерело