І до млинців, і до оладок, і просто на хліб – осінній рецепт гарбузового джему

Гарбуз — універсальний овоч, адже з нього можна готувати як основні гарячі страви, так і різну випічку і навіть десерти. Наприклад, з гарбуза виходить неймовірно смачний джем, який стане ідеальним доповненням до млинців та оладок, до крекерів і навіть до хліба, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • гарбуз — 1 кг;
  • коричневий цукор — 350 гр;
  • апельсиновий сік — 300 мл;
  • кориця — 1 паличка;
  • цедра 1 апельсину.

Приготування:

У велику каструлю помістіть гарбуз, нарізаний на шматочки, коричневий цукор, апельсинову цедру, паличку кориці та апельсиновий сік. Готуйте гарбуз на слабкому вогні за повільного кипіння 25 хвилин.

Після приготування приберіть із каструлі апельсинову цедру та паличку кориці. Пюрируйте гарбуз за допомогою занурювального блендера.

Проваріть пюре ще 20-25 хвилин при постійному помішуванні. За цей час пюре увариться та стане густим.

Після повного остигання перекладіть джем у скляні баночки і заберіть на зберігання в холодильник.

Джерело