«Хитрий трюк» із салом: тепер при засолюванні завжди м’яке і смачне

Сало вийде фантастично смачним, якщо при засолюванні додати один незвичайний інгредієнт, інформує Ukr.Media.

Розповідаємо рецепт смачного сала із цукром.

Як смачно засолити сало

На кілограм сала вам знадобляться:

  • 500 г солі,
  • 150 г цукру,
  • 5-6 зубчиків часнику,
  • 3 лаврових листи,
  • чайна ложка солодкої паприки (з гіркою),
  • чайна ложка чорного меленого перцю (без гірки)
  • чайна ложка хмелі-сунелі (без гірки).

Приготування:

Шматочки сала вмочуємо в цукор, загортаємо в пергаментний папір (не для випічки).

У такому вигляді забираємо сало в холодильник на 12 годин. Після цього часу промиваємо сало холодною водою і обсушуємо серветками.

Змішуємо подрібнений лавровий лист, чорний перець, паприку, подрібнений часник, хмелі-сунелі та сіль. Сіль потрібно брати звичайну, йодовану використовувати не можна.

Обсипаємо сало сумішшю і знову загортаємо в пергаментний папір.

У такому вигляді забираємо сало в холодильник на тиждень. Потім можна обмити від солі та зберігати у морозилці.

Джерело