Експрес-метод соління огірків — через 24 години можна їсти

Малосольні огірки гарні і як повноцінна страва, і як добавки. Але щоб вони були смачними, потрібно правильно їх маринувати, інформує Ukr.Media.

Огірки є корисним овочем у будь-якому вигляді, проте саме малосольні посідають особливе місце в серцях гурманів.

Якщо слідувати традиційному рецепту, потрібно витратити багато сил і терпіння. А якщо побалувати себе малосольними огірочками хочеться зараз?

Виявляється, є чудовий рецепт. Хрустіти будуть уже через добу.

Експрес-соління огірків

Ось усі інгредієнти, які знадобляться для приготування малосольних огірків:

  • огірки (приблизно 2 кг),
  • часник (1 шт),
  • кріп (2 пучки),
  • сіль (2 ст. ложки без гірки).

Приготування малосольних огірків

Огірки ретельно миють і замочують у воді кімнатної температури приблизно на дві години. Після нарізають кріп і часник.

У літрові банки укладають огірки з кропом і часником. Додають сіль — на одну банку приблизно столову ложку.

Заливають огірки окропом, накривають кришкою і кілька разів перевертають ємності, щоб сіль розчинилася.

Знімають кришку і залишають на столі на добу. Через 24 години огірки готові до вживання.

Цей рецепт простий і не потребує багато часу на підготовку. Огірки виходять смачними та хрусткими.

Якщо щось залишилося, банки потрібно прибрати в холодильник.

Джерело