Друге життя делікатесу: що можна зробити зі старим пожовклим салом

Старе сало — це не привід для розладу. З нього можна приготувати безліч смачних страв. Але спершу ми його "врятуємо", інформує Ukr.Media.

Докладніше про те, як врятувати старе пожовкле сало, читайте в нашому матеріалі.

Старе сало можна вживати в їжу, якщо воно зберігалося в холодильнику не більше ніж 30 днів, а в морозильній камері — не більше ніж рік. Однак слід враховувати, що з часом сало втрачає свої смакові якості та стає твердішим.

Як освіжити старе сало

Щоб освіжити старе сало, можна скористатися таким способом:

  • Розріжте сало на кілька скибочок.
  • Покладіть сало в каструлю і залийте молоком.
  • Поставте каструлю на слабкий вогонь і варіть протягом 20 хвилин.
  • Вийміть сало з каструлі й остудіть.
  • Після цього сало можна заново засолити або використовувати в інших стравах.

Що можна приготувати зі старого сала

Зі старого сала можна приготувати такі страви:

Смалець. Для цього необхідно видалити пожовклі частини сала і подрібнити сало, що залишилося, на дрібні шматочки. Потім сало потрібно посмажити на сухій сковороді до золотистого кольору. Шкварки можна використовувати як добавку до яєчні, дерунів або інших страв. Розтоплений смалець можна зберігати в холодильнику в скляній банці.

Заправка для борщу. Для цього необхідно залити шматок сала теплою водою й залишити на добу за кімнатної температури. Потім сало потрібно подрібнити з часником і додати до борщу наприкінці приготування.

Намазка для хліба. Для цього необхідно перемолоти 300 грамів сала на дрібній тертці разом із 4 зубчиками часнику, додати по половині чайної ложки чорного меленого перцю та солодкої паприки. Потім додати подрібнену зелень і намазувати на хліб. Намазку найкраще подавати з чорним хлібом. Зберігати намазку можна в холодильнику.

Поради з приготування страв зі старого сала

Щоб страви зі старого сала вийшли смачними, необхідно дотримуватися таких порад:

  • Перед приготуванням сала його необхідно ретельно промити.
  • Якщо сало дуже тверде, його можна заздалегідь замаринувати в суміші із солі, перцю та спецій.
  • Під час приготування сала важливо не пересмажити його, інакше воно стане жорстким і несмачним.

Джерело