Від звичайної зелені, яку використовують у салатах чи інших стравах, завжди залишається майже половина. Але не потрібно поспішати і відправляти стебла на сміття, інформує Ukr.Media.
Досвідчені кулінари давно не допускають подібних помилок і використовують усю зелень цілком. Хоча стебла не підходять для салатів або прикраси страв, вони надають свіжого аромату супам, бульйонам і рагу.
Щоб не довелося потім виловлювати з їжі жорсткі палички петрушки чи кропу, кухарі вигадали невелику хитрість. Зелені стебла збирають разом та зв'язують в один пучок. Коли вони віддають весь свій аромат страві, їх дістають за допомогою ложки без особливих зусиль.
В результаті господиня отримує смачну та ароматну страву, а дари природи у вигляді зелені використовуються на всі 100%. Якщо ж стебел від зелені виявилося дуже багато і знайти застосування відразу не вийде, можна просто покласти їх в морозилку. Навіть через місяць пучок стебел кропу чи петрушки допоможе отримати смачний бульйон.
Залиште відповідь