Дієтологи виділили сім головних ознак корисного хліба

Хліб — невід'ємна частина раціону багатьох людей. У супермаркетах він продається у величезних варіаціях. Важко вибрати правильний варіант. Дієтологи поділилися ключовими ознаками корисного продукту, на які варто звернути увагу:

  • Зроблено зі 100% цільного зерна. Цільнозернові продукти містять необхідні поживні речовини, як-от вітаміни групи B і клітковина.
  • Містить не менше 3 г білка на скибочку, а деякі з найситніших сортів — 5 г. Така кількість пов'язана з цільними зернами у складі хліба.
  • У ньому не менше 2 г клітковини на скибочку. Харчові волокна підтримують легкість і ефективність травлення, запобігаючи діареї. Нам потрібна клітковина з рослин, оскільки вона допомагає травленню, насиченню, а також регулює рівень цукру і холестерину в крові.
  • Помірна кількість натрію (приблизно 160 мг і менше). Велика кількість солі з часом призводить до гіпертонії, сприяє зневодненню.
  • Пророщені зерна в інгредієнтах. Такий хліб має нижчий глікемічний індекс і підходить чутливим до глютену.
  • Максимально простий склад зі зрозумілими добавками.
  • Низький вміст цукру: 5 г або менше на скибочку.
  • Джерело